Kalldopp – den perfekta starten på dagen

För Mona Magnusson är ett dopp i det blå en perfekt start på dagen.
Foto: Privat

Allt fler tycks bada året runt. Även om forskningen är begränsad vittnar många om kallbadets välgörande effekter. För arton år sedan började Mona Magnusson kallbada. Det började som en social aktivitet och har kommit att bli en del av vardagen.

Therés Wadstedt
theres.wadstedt@edu.ljungskile.org

Virala vantar ger uppsving för garnbutiker

Garn av olika slag säljer som smör under pandemin. Bild: Izabella Larsson

Det säljs garn som aldrig förr. Den amerikanske senatorn Bernie Sanders stickade tumvantar blev en oväntad snackis efter presidentinstallationen. Bilden på den anspråkslösa senatorn blev viral och spär på ett redan ökat intresse för stickning och hantverk. Radio GUAs reporter, Elin Winberg, har pratat med Maria Skrubbe som driver en garnbutik i centrala Göteborg.

Love Schiller
love.schiller.gunnarsson@edu.ljungskile.org

Radio GUA – fredag

Programledare: Marcus Carlsson och Susan Badran.
Bild: Marcus Carlsson
Artist: Dillon-Thirteen Thirtyfive

I dagens sändning får ni lyssna på när Marcus Carlsson och Susan Badran tar er igenom veckans nyheter. Ni kommer bland annat få höra när grundskolebarn får berätta sina tankar kring COVID-19, samt vad länsstyrelse gör för att försöka minska smittspridningen av corona med hjälp av pandemilagen. Programledarna kommer även prata om formverkstans utställning på Majornas bibliotek.

I helgen drar båtmässan igång

Foto: Ingrid Jillerö

Till helgen börjar årets båtmässa. Vanligtvis brukar mässan hållas på svenska mässan i Göteborg men på grund av coronapandemin är årets båtmässa digital. Programmet tjuvstartar idag och håller på fram till den 14 februari. Man kommer bland annat kunna se digitala visningar på olika varv och båttyper.

martin.fredriksson@edu.ljungskile.org

Martin Fredriksson

Tjörnsonen debuterar i världscupen

Alfred Buskqvist tävlar för IK Stern, en idrottsklubb från Skatås i Göteborg men han bor i Östersund.
Bild: alfredbuskqvist.com

Världscupen i längdskidor i Falun hölls i helgen som gick. Det blev en rivstart för den 24-åriga tjörnsonen Alfred Buskqvist som gjorde sin världscupsdebut i klassisk sprint i söndags. Trots kort varsel och starkt motstånd tog han sig vidare till kvartsfinal och visade att han är ett namn att lägga på minnet.
– Jag ska ha en riktig bra dag om det ska gå att kvala men det funkade ju och det var riktigt roligt, säger han.

Love Schiller
love.schiller.gunnarsson@edu.ljungskile.org