Musik Direkt i Uddevalla

Den 30-31 januari kommer musiktävlingen Musik Direkt till Uddevalla, en tävling som riktar sig till ungdomar i åldrarna 13-21 år. Platsen för deltävlingen är gymnasieskolan Sinclair och under tävlingsdagarna uppträder cirka 30 akter varav endast två går vidare till nästa steg.

Tävlingen har en bred inriktning och det blir allt från körsång, folkmusik till hiphop, rock och pop. I början av maj hålls riksfinalen av Musik Direkt i Uddevalla där deltagare från hela landet medverkar. Uddevalla kommer även hålla riksfinaler år 2017 och 2018.

-Det är fantastiskt kul! Det är stort för Uddevalla och för de ungdomar som får chans att vara med att vi både får ha deltävling och riksfinal av Musik Direkt här, säger Kerstin Karlsson, Ungkultursamordnare, enligt Uddevalla kommuns hemsida.

Wiktor Richardsson
wiktor.richardsson.lju@folkbildning.net

Lämna ett svar