Gym på folkhögskolan väcker reaktioner bland elever

Internatboendet Lillgården på Ljungskile folkhögskola. Foto: Eloise Davidsson

Tidigare i veckan fick alla studerande på Ljungskile folkhögskola ett mail från skolans hälsoteam. Där berättade de att planer för att starta upp ett gym på ett av skolans internathus har börjat ta form. De boende i huset önskar dock att skolan tänker om med sina planer.

I källaren på internatbyggnaden Lillgården, tillhörande Ljungskile folkhögskola, har man börjat planera för att öppna ett gym för skolans deltagare i husets källare. Som svar har skolans hälsoteam fått blandade reaktioner. Några som reagerat särskilt starkt är de boende på Lillgården. De hoppas på att få ha kvar källaren som sin egen lokal, och är besvikna på att ingen från hälsoteamet har tagit kontakt med dem innan planerna blev publika.

– Det är ganska mycket avsaknad av respekt när man inte kommunicerar med de som bor i lokalen, säger Mattias Johansson, en av de boende på Lillgården.

Nenne Hagman
nenne.jl19@edu.ljungskile.org
Eloise Davidsson
eloise.jl19@edu.ljungskile.org

Lämna ett svar