Från isen till gymmet

Mikaela Dahlöf stretchar ut kroppen i solkrigaren som är en helkroppsövning. Foto: Elin Johansson

Att börja träna kan vara en resa på många olika sätt. Styrka, att må bättre eller bli starkare i dig själv. För många kan resan börja att gå in i din kropp och göra en mental resa. Mikaela Dahlöf började sin resa på isen och jobbar som gruppinstruktör sedan 2014.  

På gymmet är det många människor som tränar, vikter som klingar och flåsande människor. Mikaela Dahlöf har svarta träningskläder och är lite svettig. Hon har värmt upp innan det är dags för hennes gruppträningspass. Hon arbetar till vardags med ekonomi på ett kontor och vid sidan om är det träning som hjälper till att stimulera kropp och själ. Hennes intresse för träning började när hon började i konståkning. Efter att hon slutade gick träning över till andra träningsformer som styrka och bodybalance. Hon började jobba som gruppträningsinstruktör 2010 och håller i olika gruppträningspass och bodybalance. Intresset för bodybalance och yoga började runt 2014 och hon utbildade sig till instruktör 2015.

Kroppen mår bra av rörelse och kondition. Kroppen får energi och blir starkare.
– Min kropp mår bäst när den får träna. Vilket gör att jag orkar mer, säger hon.  

När hon kör bodybalance känner hon ett inre lugn.
– Jag känner mig lycklig i själen. Man känner sig glad och tacksam. Alla bör köra bodybalance, säger hon.

Efter ett pass kan du som deltagare känna glädje och harmoni. Mikaela Dahlöf tränar inte så mycket balance privat utan föredrar att träna i grupp. På måndagar håller hon i ett sådant pass. – Även om du som deltagare kan, så kanske inte du vill, utmana dig, säger hon.

Det finns många träningspass som går ut på att utmana sig. På balance kan du också utmana dig, men det är inget krav, utan man gör det som känns bra i kroppen. Det handlar om att man varit med och gjort det man vill.
– Det är glädjen i första hand, säger hon.

Träning har positiva effekter som att minska stress och den mentala närvaron. Du blir piggare och träningen kan minska risk för sjukdomar. Sömnen förbättras och du känner dig starkare fysiskt och orkar mer av dagen. Din kropp blir mer rörlig och du får bättre balans, enligt Mikaela Dahlöf.

Bodybalance är en blandad träningsform med mix av Yoga, Tai Chi och Pilates. Med denna träningsform blir du smidigare, lugnare och starkare. Fokuset ligger på att andas och att stretcha ut kroppen och olika styrkeövningar från Yoga och Pilates.

 

Elin Johansson
Elin.jl18@edu.ljungskile.org

Lämna ett svar