Sunniva Brynnel återvänder till Bohuslän

Efter ett år i USA återvänder Uddevallafödde Sunniva Brynnel till bohusläns museum i Sommar. Sångerskan, pianisten, dragspelaren och kompositören har sedan starten av den musikaliska resan på Ljungiske folkhögskola tagit sig hela vägen till USA.

I sommar återvänder hon alltså till Bohuslän för en spelning på museumet den 21 Juni nästa år, uppger Bohuslänningen. Numera har Sunniva Brynnel sitt säte i Boston, där hon tillsammans med studiekamrater från Boston’s New England conservatory bildade folkmusikbandet Night Tree. Bandet har en fullproppad vinter och vår med spelningar runt om i USA. I nuläget verkar det dock inte som att hela folksextetten kommer närvara på spelningen.

Brynnels egenkomponerade musik har tidigare hörts i flera teateruppställningar, främst i Storbritannien men även på föreställningen “”Kollisionskurs”av Ulf G Eriksson i Uddevalla 2013.

Här kan du lyssna och titta på Night Trees senaste låt och video, Thanksgiving:

Jakob Romin
Jakob.jl17@edu.ljungskile.org

Lämna ett svar