Rökförbud infört på skolområdet

Inför läsåret 2017/2018 har det införts ett rökförbud på Ljungskile Folkhögskola. Tre rökstationer är nu istället utplacerade i kanten av skolans område, och skolan hoppas på att detta ska bidra till en renare och friskare skolmiljö.

WEBB-TV: Reporter Samuel Stålros

Enkät: Vad tycker du om rökförbudet?


Christoffer Lennernäs, studerande:
– Det är bra antar jag, men jag har inte så stort problem med rökning så länge de röker ute.


Camilla Häggander, lärare:
– I huvudsak är det positivt, vi vill ju genom detta hjälpa dem att sluta röka. Vi har också länge haft problem med nedskräpning här på skolan, och det är skönt för oss lärare att slippa ta ständiga diskussioner som rör rökning.


Victor Thoren, studerande:
– Det är bra. Jag förstår grejen, men det är lite långt att gå till rökstationerna. Får man en fem minuters-rast så får man springa iväg. Det kommer alltid finnas rökare, jag tror inte att någon kommer sluta på grund av detta.


Frida Gustafsson, studerande:
– Jag har gått här på skolan i två år, och tidigare satt vi i ofta i lusthuset och rökte. Det var väldigt socialt, vi pratade med alla som kom dit eller gick förbi, rökare som icke-rökare. Jag tror dock att det inte kommer fungera, om två veckor kommer folk röka överallt ändå.

Gustav Löfstrand
gustav.jl16@edu.ljungskile.org

Lämna ett svar