Kategoriarkiv: Radio

Flera knivattacker i Uddevalla – En död

Två av tre personer skadade under kvällens knivattacker blev skadade vid Kampenhof. Foto: Marcus Carlsson

Flera knivattacker inträffade med korta mellanrum under tisdagskvällen i Uddevalla. En person har avlidit. Polisen har under natten gripit en man, nu misstänkt för mord. 

Det var under tisdagskvällen en man hittades svårt knivskuren i Södra Hamnen i Uddevalla. Bara 7 minuter senare hittades ytterligare två personer knivskurna på Kampenhof. Polisen bekräftar att det är en man i 35-årsåldern som avlidit. 

Enlig polisen verkar det röra sig om samma grupp människor som först bråkade i Södra Hamnen och sen fortsatte på Kampenhof. Polisen har inte någon mer information om det inblandade eller vad bråket ska ha handlat om.

Mattias Johansson
mattias.johansson@edu.ljungskile.org

Smittspridning på ålderdomshem i Göteborg

Bilden är en temabild. Foto: Gerd Altmann, pixabay.

Flera personer på ett kommunalt äldreboende i Göteborg har smittats av covid 19. Det är både personal och boende som har smittats, detta trots att flera av de insjuknade hade vaccinerats några dagar innan. vaccinet hade inte hunnit nå full effekt när de smittades. Smittskydd västra Götaland utreder händelsen tillsammans med kommunen, rapporterar Västra Götalandsregionen.

Mattias Johansson
mattias.johansson@edu.ljungskile.org

Swedbank stänger sin Uddevallalokal – På grund av smitta

Swedbanks dörrar står låsta tills vidare efter ett covid-19 utbrott bland personalen. Foto: Marcus Carlsson

Flera personer på Swedbank i Uddevalla har blivit smittade av covid-19. Därför väljer nu banken att stänga sin verksamhet. Det rapporterar Bohusläningen. Personalen kommer tills vidare arbeta hemifrån. Swedbank tror inte att personalen smittat besökare, då anställda bär visir och står bakom plexiglas.

Mattias Johansson
mattias.johansson@edu.ljungskile.org

IOK slår fast att OS kommer hållas i Japan till sommaren

Den senaste veckan har det kommit fram olika uppgifter i media huruvida det olympiska spelen i Japan, Tokyo kommer genomföras eller inte. Lars Markusson mediechef på SOK försöker förtydliga att målet fortsatt är att spelen ska kunna hållas till sommaren som planerat.

– Det är inte en fråga om utan hur, sen är det självklart så att läget med pandemin i världen påverkar allt det vi gör, säger Lars Markusson, mediechef på SOK.

Martin Fredriksson
martin.fredriksson@edu.ljungskile.org

Fredagens Hippt å mä’-podd

Radarparet Sanna Brobjer och Marcus Månevik sänder radio över videolänk. Bild: Sanna Brobjer

I fredagens Hippt å mä’ pratar vi om vin, alkoholförbud, årets digitala version av Göteborgs filmfestival samt bedrägerier. Utöver det bjuder vi i sedvanlig ordning på ett nyhetssvep. Dessutom utlovas en och annan ordvits.

Sanna Brobjer
sanna.brobjer@edu.ljungskile.org

Marcus Månevik
marcus.manevik@edu.ljungskile.org