Författararkiv: Mattias Johansson

Flera knivattacker i Uddevalla – En död

Två av tre personer skadade under kvällens knivattacker blev skadade vid Kampenhof. Foto: Marcus Carlsson

Flera knivattacker inträffade med korta mellanrum under tisdagskvällen i Uddevalla. En person har avlidit. Polisen har under natten gripit en man, nu misstänkt för mord. 

Det var under tisdagskvällen en man hittades svårt knivskuren i Södra Hamnen i Uddevalla. Bara 7 minuter senare hittades ytterligare två personer knivskurna på Kampenhof. Polisen bekräftar att det är en man i 35-årsåldern som avlidit. 

Enlig polisen verkar det röra sig om samma grupp människor som först bråkade i Södra Hamnen och sen fortsatte på Kampenhof. Polisen har inte någon mer information om det inblandade eller vad bråket ska ha handlat om.

Mattias Johansson
mattias.johansson@edu.ljungskile.org

Man gripen misstänkt för inbrott i Göteborg

Bilden är en temabild. Foto: Eloise Davidsson.

En man i 30årsåldern greps på söndagsmorgonen i Göteborg misstänkt för inbrott och stöld. Den misstänkte tros ha brutit sig in i en kvinnas hem, där hon stötte på honom och ringde polisen. Enligt polisen ska mannen ha påträffats i närheten av brottsplatsen med blod på sig och föremål som kan länkas till andra inbrott. Mannen ska ha varit hotfull mot polisen när han greps.

Mattias Johansson
mattias.johansson@edu.ljungskile.org

Elev åtalas för misshandel på gymnasium i Stenungssund

Bilden är en temabild. Foto: Eloise Davidsson.

Idag påbörjas rättegången mot en 18-årig elev på ett gymnasium i Stenungsund som åtalas för att ha misshandlat en annan elev i våras. Enligt vittnesmål under polisens förundersökning ska den misshandlade eleven några dagar innan ha lagt till 18-åringens flickvän på snapchat för att sedan ha skrytit om det. Den misstänkte ska sedan ha konfronterat honom om detta, vilket ledde till att 18-åringen slog eleven i ansiktet. Situationen stoppades när en lärare skingrade dem. Flera vittnen såg händelsen och den misstänkte har erkänt till handlingen.

Mattias Johansson
mattias.johansson@edu.ljungskile.org

Smittspridning på ålderdomshem i Göteborg

Bilden är en temabild. Foto: Gerd Altmann, pixabay.

Flera personer på ett kommunalt äldreboende i Göteborg har smittats av covid 19. Det är både personal och boende som har smittats, detta trots att flera av de insjuknade hade vaccinerats några dagar innan. vaccinet hade inte hunnit nå full effekt när de smittades. Smittskydd västra Götaland utreder händelsen tillsammans med kommunen, rapporterar Västra Götalandsregionen.

Mattias Johansson
mattias.johansson@edu.ljungskile.org

Swedbank stänger sin Uddevallalokal – På grund av smitta

Swedbanks dörrar står låsta tills vidare efter ett covid-19 utbrott bland personalen. Foto: Marcus Carlsson

Flera personer på Swedbank i Uddevalla har blivit smittade av covid-19. Därför väljer nu banken att stänga sin verksamhet. Det rapporterar Bohusläningen. Personalen kommer tills vidare arbeta hemifrån. Swedbank tror inte att personalen smittat besökare, då anställda bär visir och står bakom plexiglas.

Mattias Johansson
mattias.johansson@edu.ljungskile.org