Författararkiv: Vilja Ågren

Kul på kollo med Elin

Elin Winberg har arbetat som kolloledare i sommar. Foto: Marcus Månvik.

Elin Winberg älskar att arbeta med barn. Under sommaren har hon, tillsammans med sin mamma och sina syskonbarn, arbetat som ledare på Björnö Borgs barnkoloni i Västerås. Detta har skänkt henne mycket glädje och till och med utvecklat henne som förälder. 

– Barn är roliga, ärliga, smarta och kreativa. Man kan ha så mycket kul med dem, säger Elin Winberg.

Marcus Månvik

Therés vill få berätta

“Är det det här jag ska hålla på med?” tänkte Therés efter nio år som lärare, när hon får frågan om varför hon sökt sig in på Journalistprogrammet på Ljungskile Folkhögskola.

Therés Wadstedt tog lärarexamen 2010 och började arbeta på en skola med Svenska som sitt ämne. Efter många år och ökad belastning sadlar hon nu om till journalistik.

Hjalmar Östberg

Med skrivandet som nöje och läkning

Om tio år har Hjalmar Östberg tagit över Per Bjurmans tjänst på Sportbladet i USA och bevakar NHL-hockeyn där, men dessförinnan ska han genomföra sina studier på den tvååriga journalistlinjen på Ljungskiles folkhögskola. 

Hjalmar Östberg pendlar dagligen från Göteborg för att genomföra en utbildning han i många år har velat söka sig till men inte förrän nu faktiskt satsat på.
– Det var bara som en dröm långt där borta, säger han.

Therés Wadstedt

Gemenskap genom spel

Mattias Johansson är en person med en stark vilja att göra det han tycker om. Foto: Julia Remnerud

I svåra tider är det viktigt att kunna leda andra. En ledare måste kunna hålla gruppen samman framförallt i väldigt svåra tider. Det är en väldigt stor press att vara den personen som måste leda men med gruppens stöd är det möjligt att överkomma alla svårigheter. Det menar journaliststuderande Mattias Johansson som tycker att spel ofta lockar fram intressanta sidor hos människor.

– Att spela spel tycker jag är ett väldigt bra sätt att lära känna människor. Man får en slags gemenskap när man låter sitt inre barn komma fram, säger Mattias Johansson.

Julia Remnerud

Sommaren i Sydkorea

Julia Remnerud åkte till Seoul över sommaren för att studera koreanska. Foto: Mattias Johansson

I en gul byggnad på Ljungskile folkhögskolas marker sitter två nervösa journaliststudenter och diskuterar sommarminnen. Julia berättar om sin tid i Seoul.

– Jag har aldrig varit på ett campus på det sättet innan, det var verkligen jättestort, säger Julia Remnerud.

Mattias Johansson