Författararkiv: Eloise Davidsson

Battle-Ninjan blir journalist

Murcus Munevik berättar om sin medverkan i rap-ninja-battles.

Sommaren är en speciell tid för många, den är som gjord för att skapa oförglömliga minnen. Ett sommarminne för Marcus Månevik är när han var i Umeå 2015 och skulle medverka i två stycken rap battles.

– Meningen är att utse den bästa rapparen. Det är din kontakt med publiken som räknas, hur man rimmar och hur smarta raderna är, berättar Marcus Månevik.

Elin Winberg

Äntligen är Krösus här!

Krösus redaktion består av: Hampus Kjellberg, reporter. Nenne Hagman, reporter. Magnus Nilsson, nyhetschef. Vilja Ågren, redigering. Eloise Davidsson, redigering. Jenny Landström, reporter. Foto: Ljungskile folkhögskola.

Nu finns vår papperstidning Krösus i PDF-form här på webben. Veckans tema är ekonomi, och i vår tidning kan ni läsa om:

  • Folkhögskolans ekonomiska läge
  • Studerandes matvanor och spartips
  • BREXIT:s påverkan på svenskar i Storbritannien och britter i Sverige
  • LSK:s ekonomiska historia och framtid
  • Vilja testar fattiglappen – Vad kan du köpa för 50 kronor?
  • Vardagslyx för Ljungskilebor

HÄR hittar du Krösus.

Redaktionen önskar en trevlig läsning!

Gym på folkhögskolan väcker reaktioner bland elever

Internatboendet Lillgården på Ljungskile folkhögskola. Foto: Eloise Davidsson

Tidigare i veckan fick alla studerande på Ljungskile folkhögskola ett mail från skolans hälsoteam. Där berättade de att planer för att starta upp ett gym på ett av skolans internathus har börjat ta form. De boende i huset önskar dock att skolan tänker om med sina planer.

I källaren på internatbyggnaden Lillgården, tillhörande Ljungskile folkhögskola, har man börjat planera för att öppna ett gym för skolans deltagare i husets källare. Som svar har skolans hälsoteam fått blandade reaktioner. Några som reagerat särskilt starkt är de boende på Lillgården. De hoppas på att få ha kvar källaren som sin egen lokal, och är besvikna på att ingen från hälsoteamet har tagit kontakt med dem innan planerna blev publika.

– Det är ganska mycket avsaknad av respekt när man inte kommunicerar med de som bor i lokalen, säger Mattias Johansson, en av de boende på Lillgården.

Nenne Hagman
nenne.jl19@edu.ljungskile.org
Eloise Davidsson
eloise.jl19@edu.ljungskile.org

Ljungskileborna om den bästa julmusiken

Ingen har missat att julen är på ingång. Centrala Ljungskile är stämningsfullt pyntat och julmusik spelas i affärerna. Just julmusik brukar ses som en lite laddad musikgenre utan riktiga rätt och fel, men som skapar många starka åsikter.

I Ljungskiles centrum kan julmusiken redan höras från de olika lokalerna som öppnat för dagen. En musikgenre som föder många starka åsikter bland människor. Just i Ljungskile finns det många olika syner på hur julmusik ska låta.

Ljungskilebon Madelene Bjärnes favoriter i mängden är All I Want For Christmas is You med Mariah Carey och Triads Tänd Ett Ljus.

– Jag älskar verkligen julmusik. Ju mer av den och tidigare den kommer, desto bättre.

I livsstilsbutiken Sprudla ljuder en lugnare och något kyrklig form av högtidens musik. Linda Klang, som driver butiken, vill att julmusiken i hennes butik ska ge en lugn och rofylld stämning.

– Jag vill att människor ska känna att de kan andas ut lite och få en bra upplevelse här inne.

Nenne Hagman
nenne.jl19@edu.ljungskile.org
Eloise Davidsson

eloise.jl19@edu.ljungskile.org