Författararkiv: Marcus Eriksson

Avsatt av sin egen fullmäktigegrupp

Ann-Sofie Hermansson (S) som är gruppledare för Socialdemokraterna i Göteborg avsattes i veckan efter ett extrainsatt möte. En dålig arbetsmiljö sägs vara en av anledningarna till att gruppen inte längre har förtroende för Hermansson. Andra anledningar bakom beslutet sägs vara utebliven viktig information och att hon har styrt gruppen med järnhand. I en intervju med Sveriges Radio berättar Ann-Sofie Hermansson att hon inte håller med och att beslutet känns stressat och desperat.

Marcus Eriksson
marcus.jl18@edu.ljungskile.org

Hemlig Brexitplan läckt

Det har varit många turer runt Brexit, alltså Storbritanniens utträde ur EU. Det senaste är ett samtal som ägde rum på en hotellbar i Bryssel mellan Storbritanniens premiärminister Theresa Mays chefsförhandlare Olly Robbins och hans två kollegor. Det samtalet ska nu ha läckt ut. Olly Robbins sägs ha, utöver Theresa May störst inflytande över Brexitförhandlingarna. Innehållet i samtalet kan tolkas som att Olly Robins tror på ett uppskjutet Brexit, alltså att ett utträde utan ett godkänt utträdesavtal inte är aktuellt, rapporterar Sveriges Radio.

Marcus Eriksson
marcus.jl18@edu.ljungskile.org

Liberalerna vill flytta ambassad till Jerusalem

Det var i höstas som riksdagsledamöter från Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna lämnade in motioner om att Sverige borde flytta sin ambassad i Israel, från Tel Aviv till Jerusalem. Ett halvår tidigare flyttade president Donald Trump USA:s ambassad från Tel Aviv till Jerusalem. Det föranledde stora och våldsamma protester där ett 50-tal palestinier dödades och ett 100-tal skadades. Utrikesminister Margot Wallström (S) är emot idén eftersom det skulle strida mot den position som EU tog i Sveriges ordförandeskap under 2009. Detta rapporterar Sveriges Radio.

Marcus Eriksson
marcus.jl18@edu.ljungskile.org

Från Allsvenskan till LSK

Ny utmaning: Johan Brannefalk poserar glatt under presentationen som ny LSK-spelare. Foto: Pressbild

Med sjutton allsvenska matcher och en rad ungdomslandskamper på meritlistan kommer Ljungskile SK:s senaste nyförvärv in med en stor tro på både sig själv och på laget.
– Jag tror verkligen på att vi kommer att gå upp i år, säger Johan Brannefalk.

Han växte upp i Malmö och fotbollskarriären började redan i 4-årsåldern i den lilla klubben Kvarnby IK där han blev kvar till han var 11 år. Då väntade en ny utmaning. 

– Ja, då gick jag till Malmö FF och där spelade jag framförallt för ungdomslagen men jag gjorde också några träningsmatcher med klubbens A-lag, säger Johan Brannefalk.

Vistelsen i Malmö FF tog slut under sommaren 2016 då han tog steget till Trelleborgs FF. I Trelleborg blev det spel i Superettan under de två första säsongerna men under det senaste året har han spelat på den högsta nivån i Sverige, Allsvenskan. En erfarenhet som han tar med sig vidare i karriären då han berättar att han känner att han verkligen håller för att spela på den nivån.

För två veckor sedan blev det alltså klart att nästa destination för Johan Brannefalk är Ljungskile och därmed spel i Division 1. Han berättar att det fanns anbud från klubbar högre upp i seriesystemet men att en viss Jörgen Wålemark övertygade honom att LSK var rätt steg att ta.
– Jag har haft kontakt med Jörgen innan han blev tränare för LSK och det han sagt till mig har låtit väldigt intressant. Dessutom har han bra koll på mig som spelare och vet hur han vill använda mig.

Många hade sett på flytten från Allsvenskan till Division 1 som ett steg neråt vilket det i många fall också är men Johan berättar att han tror att den här flytten är bra för hans utveckling. Han har ofta använts på fel position, som ytterback, i Trelleborg. Vilket han tror kan ha hindrat hans utveckling men nu vid 21 års ålder är han redo att blomma ut på riktigt på plan.
– Mitt mål har alltid varit att kunna leva på min fotboll och det har jag lyckats med än så länge. Men det är klart att man siktar på att etablera sig i Allsvenskan och sedan vidare ut i Europa, säger han.

Och på tal om att ta sig ut i Europa så finns det en destination som lockar mer än något annat.
– England och Premier League. Jag har alltid drömt om att spela för Manchester United. Såklart mer när jag var yngre men drömmen lever fortfarande, säger Johan Brannefalk.

Marcus Eriksson
marcus.jl18@edu.ljungskile.org

Uppfräschning av sexbutik på Andra långgatan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I många år har sexbutikerna på Andra Långgatan förknippats med hemlighetsmakeri och skumma typer. Det såldes mest tidningar för män.

Idag ser det annorlunda ut. Efter uppfräschningen av M-shop som ligger på Andra Långgatan ses sexbutiken som mer rumsren. Susanne Andreasson  har jobbat där i fyra år och hon har också märkt en förändring bland kunderna.

– Det jag har märkt är att det har kommit in fler par i butiken.

Roshan Pilth
roshan.jl18@edu.ljungskile.org