Berlin 2019

Journalistlinjen - Ljungskile folkhögskola

Den exklusiva technon

 

Rött pulserande ljus i en varm och rökfylld lokal som luktar söt honung och kåda. Siluetter rör sig från sida till sida i takt med den repetitiva musiken. Klockan är 05:35 på måndag morgon och Deejayen Pedro Maron är inne på sista halvtimmen av sin spelning på technoklubben Deestricted i Berlin.

-It’s like to be centerfold in this vouage with the crowd. You’re kind of the one leading the way with your selection of music, säger Pedro Maron

Sedan berlinburen föll 1989 har technomusiken vuxit och blivit en stor del av Berlins klubbscen. Människor reser världen över för att uppleva just denna subkultur i Berlin. Men det är inte alla som får eller kan var en del av den. Det är svårt att komma in trots att grundtanken är att alla får vara med.

Deejayen Pedro Maron i sitt rum i området Friedrichshain. Han väljer ut vilka låtar han vill ha med på kvällens spelning. Han behöver ungefär sex timmars musik för ett tre timmars gig.

–Det finns en så stor frihetskänsla att gå upp till det här beatet, säger Elsa Löwdin som är dokumentärfilmaren och har erfarenhet av Berlins technoschen sen hon flyttade till Berlin som 19åring för sju år sedan.

I Den exklusiva technon möter du technokulturen och musiken genom två personers erfarenheter av den exklusiva technon i Berlin.

Victor Norlander JL18
victorn.jl18edu.ljungskile.org

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2020 Berlin 2019

Tema av Anders Norén