Berlin 2019

Journalistlinjen - Ljungskile folkhögskola

OM

I april varje år reser årskurs ett på Journalistlinjen vid Ljungskile folkhögskola till Berlin för att göra reportage. I slutet av maj kan du ta del av dessa radio- och tidningsreportage här. Men redan under vår resa (23–30 april) kan du ta del av våra intryck här.

Journalistlinjen är en tvåårig yrkesutbildning. Första året är en bred grundkurs i journalistik där du får lära dig det journalistiska skrivandet, tänket och viktiga verktyg. Andra året en yrkesförberedande fortsättningskurs med inriktning mot radio eller tidning (webb och print). Foto och rörlig bild är också viktiga delar av utbildningen.

Ljungskile folkhögskola grundades 1923 av journalisten Birger Magnus Hellerstedt och drivs idag av en stiftelse med Göteborgs Räddningsmission, KFUM och Föreningen S:t Lukas i Göteborg som huvudmän. Demokrati, kultur och internationella frågor står högt på vår dagordning. Vi vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Skolan ligger på en höjd med fantastisk utsikt över en havsvik. Skolan har ungefär 250 studerande, ett internat för 90 personer samt tåg- och bussförbindelser till Uddevalla (15 minuter) och Göteborg (55 minuter).

 

Folkhögskola är en alldeles egen skolform. Undervisningen bygger på varje studerandes aktiva deltagande, med utgångspunkten att alla har något att bidra med. Vi jobbar ofta med teman och i projektform. Kunskapen står i fokus – fast på ett annat sätt.

Lämna en kommentar

© 2020 Berlin 2019

Tema av Anders Norén