Kategoriarkiv: Video

Kattis Ahlström blir årets julvärd

Kattis Ahlström poserar efter presentationen av årets julvärd. Foto:Janne Danielsson/SVT

På tisdagsmorgonen presenterade SVT årets julvärd på en traditionsenlig presskonferens. I år blir det Kattis Ahlström som firar jul med tittarna genom rutan.

Hon inledde sin karriär på SVT i början av 90-talet och har efter det varit programledare för bland annat melodifestivalen och eurovision song contest. 2005 fick hon ta emot tv-priset kristallen som årets kvinnliga programledare. Under åren 2006 till 2010 jobbade Kattis Ahlström som chefredaktör för icakuriren och strax efter det tog hon över som generalsekreterare på Bris.

Under förra årets jul väcktes det irritation över att det var delat julvärdskap och att programmet med Erik Haag och Lotta Lundgren spelades in i förväg. Men på tisdagens presskonferens bekräftade SVT att det i år kommer att sändas live.

Det är ett uppdrag som ofta förknippas med folkkära personligheter och när Kattis Ahlström fick frågan fanns det inga som helst tvivel.
Jag tycker så mycket om våra tittare och har stor respekt för dem. Att få vara med dem över julen betyder mycket för mig, säger hon till SVT.

 

TV: Så tycker Ljungskile om julvärden
Ett kort inslag där vi gick ner till stan i Ljungskile för att prata med några lyckligt utvalda om vem de skulle vilja se som julvärd och vad densamma ska förmedla till det svenska folket. Dessutom för att diskutera valet av årets julvärd.

Lyssna på Ylva Hallingbergs radiointervju om SVTs julvärd här

Marcus Eriksson
marcus.jl18@edu.ljungskile.org
Robin Åkerlind
robin.jl18@edu.ljungskile.org

Kritik mot Black Friday

Amerikanska Black Friday har sedan länge tillbaka nått Sveriges gränser. Storhelgen handlar främst om att produkter blir billigare både online – och på stan.

Monika Bofält Rasmusson, är butikssäljare på Kriss Outlet i Ljungskile och tycker inte om konceptet.

– Jag tycker det är kul att sälja, men jag tycker inte om Black Friday, säger hon.

Belmin Nuhic
belmin.jl18@edu.ljungskile.org

Ljusa Ljungskile – Mitt i mörkret

Kalla kinder, korta dagar och långa nätter. Det är saker de flesta upplever just nu i Bohuslän och i resten av landet. Men tack vare mörkret dyker eventet ”Ljusa Ljungskile”  upp där man lyser upp staden och även – julgranen.

Stefan Edman, är skaparen av Ljusa Ljungskile och även jurymedlem i den ärofyllda tävlingen ”Ljungskile Ljushuvud” som varje år utnämner en själ som gjort något som gynnat samhället.

– Det är många som går omkring och känner att vi behöver ett lyft, vi behöver peppa varandra med ett inre ljus, menar han.

Belmin Nuhic
belmin.jl18@edu.ljungskile.org

Läs mer