Författararkiv: Karl Meyer

Meradio – Onsdag

Hysterisk dubbelmixning.

 

 

 

e

 

Göteborgska, låtskriveri och nyhetssvep, det är lite av innehållet i dagens program.

Vi omfamnar göteborgskan i ett ytterst lokalpatriotiskt inslag. Linnéa grillar stockholmaren Karl i ett göteborgs-quiz. Det bjuds även på gitarrspel från UMUS som har låtskrivarvecka denna vecka.

Meradio – Tisdag

En intensiv diskussion om hjärnhalvor mellan programledare Karl Meyer och sidekick Linnéa Cart-Lamy.

 

I dagens program diskuteras mående av olika slag. Ni får veta mer om sömnens betydelse för hur vi mår. Vi har varit varit på hälsotimman på Ljungskile folkhögskola som idag handlade om just sömn.  Vi kommer även att diskutera hur teater kan fungera som ett sätt för att få utlopp för sina känslor och kreativitet.

Meradio uppmärksammar även det som händer lokalt såväl som ute i världen i vårt nyhetssvep.

50 miljoner skäl att tala om epilepsi

 

Idag är det internationella epilepsidagen. Svenska Epilepsiförbundet vill att epilepsi uppmärksammas mer och vill se förbättringar i levnadstandarden för de som har epilepsi.

Internationella epilepsidagen infaller den andra måndagen i februari varje år. Peter Söderström som är vice ordförande på epilepsiförbundet vill att epilepsi ska uppmärksammas i större utsträckning.

– Vi vill sprida information och verka både politiskt och i samhället för att personer med epilepsi ska få en vardag som är meningsfull, säger Peter Söderström

Tillsammans med socialdepartementet har Svenska Epilepsiförbundet varit med och tagit fram riktlinjer för att underlätta vardagen för de med epilepsi.

– Socialdepartementen ställer krav på vården att ha tillräckligt många vårdplatser, undersökningsplatser och tid för förstabesök, säger Peter Söderström.

 

Karl Meyer
karl.jl18@edu.ljungskile.org

 

 

Uddevallaspelare imponerade i VM-kvalet

Kristian Legiec. Bild: Svenskfotboll.se

På onsdagen besegrade Sverige Armenien med 3-1 i Futsal VM:s första kvalmatch i Alingsås, rapporterar P4 Väst.

Spelare från IFK Uddevalla glänste under matchen, Kristian Legiec sköt in två av tre mål. IFK:s målvakt Robin Armandt imponerade och släppte bara in ett mål.

Sveriges 15-mannatrupp består av 9 Uddevallaspelare. På torsdagen möter Sverige Malta på sin väg mot VM som kommer spelas 2020 i en ej ännu utvald nation.

 

Karl Meyer

karl.jl18@edu.ljungskile.org

Kött från sjuka kor sålt till Sverige

Ett polskt slakteri har sålt kött från kor som varit så sjuka att de inte kunnat stå på benen. En reporter från det undersökande programmet Superwizjer tog anställning på slakteriet och smygfilmade under vilka miserabla former som slakteriet jobbade, rapporterar SVT.

Köttet har sålts till fyra leverantörer i Sverige. På Ica i Ljungskile är de säkra på att de inte fått in köttet från de sjuka korna.

– I vår butik har vi bara svenskt kött, säger Johan Algeröd som är färskvaruchef.

På Coop i Ljungskile har man inte heller något polskt kött, säger Sakari Kaukonen som jobbar i butiken.

– Vi har ett larmsystem, så hade vi haft polskt kött så skulle vi fått larm om det.

Karl Meyer

karl.jl18@edu.ljungskile.org